Hoe poep onder schoen verwijderen – in eenvoudige stappen!

Gatverdakkie, ineens sta je in iets waarin je schoen wegglijdt: een hondendrol. Heb jij, of je kind, de pech in een hondendrol te hebben gestaan, dan zijn er gelukkig snelle manieren om die gore zooi van je schoenen te krijgen. Lees onze eenvoudige stappen om poep onder schoen te verwijderen, brr.

Hoe maak ik hondenpoep onder schoenen schoon?

Meestal merk je het direct wanneer je in zo’n gore hondendrol hebt getrapt. Je kunt haast geen grasveld meer op zonder de grond te scannen, want ze liggen overal. Heb jij in de hondenpoep gestaan, neem dan de volgende stappen om de hondenpoep van je schoen te halen.

Hondenpoep van schoen halen:

EHBO bij hondenpoep op schoen buitenshuis: 

  • Schrapen: eerst door het gras voorzichtig het ergste afvegen en pak wel 3 x een nieuw stukje gras, zo smeer je je schoenen niet nog erger onder.
  • Stoeprand: veeg vervolgens nog eens goed na langs een stoeprand.
  • Plassen water: liggen er kleine plasjes water? Loop er even doorheen met de besmeurde schoen, stamp daarna uit.

EHBO bij hondenpoep thuis:

  • Wegwerp reinigingsdoekjes: haal eerst het allerergste weg met wegwerp reinigingsdoekjes. Neem een plasticzak bij de hand om de doekjes daarin te werpen. En draag ajb huishoudhandschoenen of iets dergelijks.
  • Afspoelen: wie een buitenkraan heeft heeft geluk, en anders moet je in de badkamer aan de slag: laat een zacht waterstraaltje lopen langs de schoenzool. Let op dat de schoen verder droog blijft. Spoel het allerergste weg; dit kan minuten duren helaas.
  • Oude tandenborstel: gebruik een oude tandenborstel om de groeven schoon te krijgen (gebruik nooit een grote borstel, die spettert te erg).
  • Tandenstoker of wattenstaafje: krijg je de groeven maar niet schoon? Gebruik dan een wattenstaafje of tandenstoker om het weg te schrapen
  • Stoomreiniger: ben je bijna klaar? Elimineer dan de bacteriën met een stoomreiniger, mocht je die niet in huis hebben, gebruik dan gekookt -maar licht afgekoeld- water. Dit doe je natuurlijk niet bij leren schoenen, maar uitsluitend bij kunststof/ rubberen zolen.
  • Wasschuim: dan is er nog wasschuim uit een spuitbus, speciaal voor de zorg en om ontlasting te verwijderen, verkrijgbaar bij o.a. de Thuiszorgwinkel. Altijd handig om in huis te hebben.