Slijmlaag in waterflesje, zo maak je ‘m schoon

Slijmlaag aan de binnenkant van je drinkfles, maak 'm goed schoon
Slijmlaag aan de binnenkant van je drinkfles, maak ‘m goed schoon

Niet zo fris: een slijmlaagje tegen binnenzijde van je waterfles. Heb jij het ook al ontdekt? De waterfles is niet de enige plek waar deze bacteriëngroei ontstaat; in waterreservoirs van koffieapparaten, drinkbakken van je huisdieren; er kan een slijmlaagje ontstaan.

Slijmlaag in waterflesje schoonmaken

Het slijmlaagje bestaat uit de groei van onschuldige bacteriën, je merkt er dus weinig van in de praktijk. Maar ga je eens met je vinger langs de binnenkant, dan merk je dat dit een beetje slijmerig aanvoelt: geen prettige gedacht!

Maak de drinkfles liever niet schoon met een sopje. Het kan lastig zijn het afwasmiddel volledig te verwijderen (zelfs na diverse keren spoelen blijft er schuim te zien). Gebruik dus heet water, net niet heet genoeg om de fles te vervormen, maar te heet om over je huid te krijgen – 60 graden doodt bacteriën.

Ook interessant: