Dasty en Antikal: mijn 2 favoriete schoonmaakmiddelen

Een spuitfles Dasty en Antikal, dat is alles wat ik nodig heb zo’n beetje (op een allesreiniger na voor de vloer) voor het huishouden. Met die 2 spuitflessen in huis, is je huishouden in een wip gedaan!

Dasty ontvetter, super ontvetter van de Wibra!

De keuken, aanrecht en fornuis vettig? Zo gepiept; even insprayen met Dasty, opnemen met een vochtige, hete schoonmaakdoek en je neemt het vet zo overal van af. Het vet vliegt er zelfs af. Even 2 minuten laten inwerken en bij dikke vlekken eerst even licht vochtig maken, Dasty eroverheen spuiten en hupsakee: afnemen en schoon is. Zo makkelijk is de keuken gepiept. En dat geldt andersom ook met Antikal voor de de badkamer en het toilet.

Antikal, er is geen betere (voor mij)

Is de badkamer dof uitgeslagen vanwege kalkaanslag op de tegels en sanitair. Geen nood. Antikal laat binnen een oogwenk je badkamer glanzen, maar let wel op met natuursteen, daar is het ongeschikt voor. Voor mij houdt de badkamer schoonmaken in: de badkamer eerst vochtig maken met de doucheslang, en vervolgens alles inspuiten met Antikal. Echt alles dus, van het toilet, tot de badkuip tot de wasbak. Even een paar minuten in laten trekken, even met een grote schoonmaakdoek overal overheen. Afspoelen. En klaar én blinkend is de badkamer.

Je kunt nog overwegen om de badkamer af te drogen als je klaar bent, zo ontstaan er niet direct nieuwe druppels die kalk bevatten op sanitair en tegels – ikzelf kies daar niet voor, ik vind het dan welletjes.