Zwarte kleine beestjes in Broccoli!

Nooit meer kleine beestjes in Broccoli ontdekken, zo maak je broccoli goed schoon. foto: SvdEnt
Nooit meer zwarte kleine beestjes in Broccoli ontdekken: zo maak je broccoli goed schoon. foto: SvdEnt

Naar het schijnt huizen er heel wat beestjes in broccoli en komt het er op neer dat we -als we niet goed opletten- ongemerkt de nodige slakjes en bladluizen binnen krijgen wanneer we broccoli eten. Het kwam ter sprake toen de aandacht in de media even gevestigd was op onze toekomst, die ligt in het “insecten eten” -handig om alvast te weten. Ja, de sprinkhanen saucijzenbroodjes waren al verkrijgbaar bij Lidl (van het merk Little Hoppers), dus waarom piepen over slakjes en bladluizen, kortom: kleine zwarte beestjes in broccoli?

Kleine beestjes in broccoli verwijderen

De kleine zwarte beestjes die je in broccoli kunt aantreffen zijn ofwel kleine slakjes (al vaker door mijzelf aangetroffen), maar ook kan broccoli heel wat bladluis herbergen: die zijn ook zwart en klein. Je kookt ze dood, dus dat is niet het probleem, het is meer het idee wat niet bepaald eetlust verhogend werkt. Gelukkig zijn ze makkelijk te verwijderen.

Benodigdheden:

  • Azijn
  • Handwarm water
  • Pan met deksel

Broccoli schoonmaken

Vul een middelgroot pannetje tot halverwege met handwarm water en voeg een scheutje azijn toe. Plaats nu de hele stronk broccoli op z’n kop (dus met de stronk naar boven) in de pan en druk met de deksel de stronk tegen de bodem (zodat hij niet omhoog drijft). Laat zo’n 20 minuten staan. Nu zijn alle insectjes en beestjes naar boven komen drijven. Giet het water weg en spoel de stronk nogmaals goed af. Nu kun je partjes snijden, die je nog een keer in een zeef onder de kraan houdt. Lekker schoon, dat eet heel wat prettiger!

Tip: voeg lekker een klont roomboter toe bij het koken van broccoli en wat zout, smaakt echt zoveel lekkerder!