Tickless hond ervaringen – review: al 2 jaar uitgetest

Tickless ervaringen en review: ik gebruik 'm al 2 seizoenen
Tickless ervaringen en review: ik gebruik ‘m al 2 seizoenen

Ongeveer 4 zomers geleden kregen we te maken met een ware vlooienplaag in huis – met 2 honden en een kleinschalige hondenoppas aan huis, dan is het gewoon wachten op dat moment … weten we nu. Onze honden hadden nog nooit vlooien gehad, tot 4 jaar geleden dus. Lees hier meer over de symptomen, kenmerken en wat te doen. Maar terug naar Tickless – wat is het en werkt het? Lees mijn Tickless ervaringen en review over dit ideale apparaatje.

Antivlooien middel Tickless review

Heeft je hond ineens vlooien, dan gaat er een wereld voor je open aan middelen. Wat moet je kopen? Je bent zo een uur verder om je te verdiepen in alle mogelijkheden (en miskopen… vlooien zijn resistent tegen sommige middelen… daar kom je dan 3 dagen later achter als je hond nog steeds als een gek blijft krabben en bijten – en jij pas over een maand weer een “nieuw middel” mag gebruiken) Been there done that. Het “vlooienseizoen” is van pakweg april t/m oktober globaal (als het warm is). Ieder seizoen moet je dus weer bescherming voor je hond kopen tegen vlooien.

Van gif naar gifvrij

Ik ging van gif-pipetten in de hals naar een vlooienband (6 maanden geen omkijken naar). Tot het moment dat ik weer een nieuwe vlooienband ging kopen. De dierenwinkelmedewerkster vroeg waarom ik niet voor Tickless koos: Tickless is gifvrij, verspreid een ultrasone toon waar vlooien niet tegen kunnen – en zich dus niet gaan nestelen in de vacht van je hond. Mens en hond hebben geen last van deze ultra hoge pieptoon. Maar werkt alleen als je hond nog geen vlooien heeft, of vlooien vrij is. Oké. Ik heb het toen gekocht en ben nu met seizoen 2 bezig.

Positieve review Tickless: ja, het werkt!

Mijn hond heeft géén vlooien meer gehad. Ik heb met Tickless dezelfde resultaten “behaald” als met een vlooienband, maar het grote verschil is dat mijn hond nu geen gif meer in zijn lijf krijgt – in tegenstelling tot vele andere middelen. Tickless kan ik dus volledig een goede review geven; ook een kennis van mij heeft het gebruikt en ook haar hond bleef vlooien én teken vrij.

Verschillende opinies

Nu zijn er bij mij in de omgeving 2 dierenwinkels. Waar de ene dierenwinkel mij juist al 2 jaar geleden attendeerde op “Tickless”, verkoopt de andere dierenwinkel het niet(!) Volgens die betreffende dierenzaak “werkt het niet/ kan het niet werken”. Dus ik weer naar de andere dierenzaak. Daar hadden ze juist hele goede ervaringen en werden ze veel verkocht (en daar kocht ik direct weer Tickless). Ik vind de aanschafprijs van 27 euro niet teveel – een vlooienband kostte me ruim 50 euro, en pipetten voor maandelijks gebruik zijn ook duur.  Al met al is Tickless voor één seizoen lang nog de voordeligste oplossing ook. Ik ben dus uiterst tevreden en mijn hond merkt er niets van.

  • Tickless werkt in een straal van 1,5 meter rond je hond
  • Tickless is verkrijgbaar in diverse kleuren – ook in felle neon kleuren, handig voor ’s avonds
  • Je hond zal wel altijd de halsband/ riem om moeten houden, anders is je hond onbeschermd
Tickless review: ideaal apparaatje voor een relatief laag bedrag van 27 euro.
Tickless review: ideaal apparaatje voor een relatief laag bedrag van 27 euro.