Meisjesbladen uit de jaren 80

Oké, we speelden met barbie’s, bromtollen, de poppenwagen, punniken, rolschaatsen, op de skippybal, knikkeren, springtouwen, make-up poppen, maar wat lazen wij meiden in de jaren 80? Zoals alle kinderen las je natuurlijk Suske & Wiske’s: logisch, maar er waren ook echte meidentijdschriften, die nu nog steeds bestaan. Zoals de razendpopulaire Tina. Tina en Debbie boeken (en Penny, hét ponny/paarden blad!), dat wilde je lezen!

Meisjesbladen jaren 80, dit lazen we!

Kon jij ook niet wachten tot het weer vrijdagmiddag was en de Tina op de deurmat plofte?! Iedere week keek je uit naar de nieuwe ‘cliffhangers’ van de vele verhalen die door elkaar heen liepen. Peggy, Noortje, Maartje, Douwe Dabbert; je kent ze vast nog wel, maar ook kostschooldrama’s en balletverhalen; géweldig!

Legendarische meisjestijdschriften van vroeger

Hoe gaaf: een Tina meisjestijdschrift uit 1976 maar liefst! (en ik heb ze nóg ouder!).
Hoe gaaf: een Tina meisjestijdschrift uit 1976 maar liefst! (en ik heb ze nóg ouder!).
Een Tina uit 1980 maar liefst! Lijkt dit oud, check dan de andere! Uit mijn collectie.
Een oude Tina uit 1980! Lijkt dit oud, check dan de andere! Uit mijn collectie.
Meidenblad Tina uit de jaren 80. Halverwege de jaren 80, zo rond 1984, kreeg Tina een moderner jasje. De cover bestond niet langer uit een geschilderd vrouwenportret, maar uit echte foto's; een hele andere stijl plots. Eveneens uit mijn collectie.
Meidenblad Tina uit de jaren 80. Halverwege de jaren 80, zo rond 1984, kreeg Tina een moderner jasje. De cover bestond niet langer uit een geschilderd vrouwenportret, maar uit echte foto’s; een hele andere stijl plots. Eveneens uit mijn collectie.
De Yes kwam in de jaren 80. Hét alternatief voor jonge meiden die Tina inmiddels ontgroeid waren. Zo bestond er ook het meidenblad 'Club'.
De Yes kwam in de jaren 80. Hét alternatief voor jonge meiden die Tina inmiddels ontgroeid waren. Zo bestond er ook het meidenblad ‘Club’ en ‘Anita’. Deze Yes komt uit mijn oude collectie.

Suske en Wiske!

Suske en Wiske, wij hadden bijna de hele collectie thuis vanaf de jaren 70! De onvergetelijke Lambiek en Jerom .. en natuurlijk Sidonia, die bij stress in een plank veranderde! ;-) Suske en Wiske zijn zelfs eind jaren 70 nog een tijdje op televisie geweest. Gemaakt door de geweldige Belg Willy Vandersteen
Suske en Wiske, wij hadden bijna de hele collectie thuis vanaf de jaren 70! De onvergetelijke Lambik en Jerom .. en natuurlijk Sidonia, die bij stress in een plank veranderde! 😉 Suske en Wiske zijn zelfs eind jaren 70 nog een tijdje op televisie geweest. Getekend en geschreven door de legendarische Willy Vandersteen.